Mot en ny era av tillväxt och expansion – Beslag Design förvärvas av Salix Hem & Beslag
Logg inn
Glemt passord?
Mot en ny era av tillväxt och expansion – Beslag Design förvärvas av Salix Hem & Beslag

Aktuell Pressemelding

 / 2024-02-29

Mot en ny era av tillväxt och expansion – Beslag Design förvärvas av Salix Hem & Beslag

Beslag Design AB, en framstående aktör inom beslag- och interiörprodukter, tillkännager idag att de har ingått ett förvärvsavtal med Salix Group AB – en kundfokuserad handelskoncern som aktivt driver, utvecklar och förvärvar verksamheter inom bygg och industri. Förvärvet gäller 100% av bolaget och ger Beslag Design möjlighet att verka inom en bredare kontext och fortsätta sin resa mot en ny era av tillväxt och expansion.

Beslag Design AB, en framstående aktör inom beslag- och interiörprodukter, tillkännager idag att de har ingått ett förvärvsavtal med Salix Group AB – en kundfokuserad handelskoncern som aktivt driver, utvecklar och förvärvar verksamheter inom bygg och industri. Förvärvet gäller 100% av bolaget och ger Beslag Design möjlighet att verka inom en bredare kontext och fortsätta sin resa mot en ny era av tillväxt och expansion.

Beslag Design har sedan starten 1972 drivits som ett familjeföretag i tre generationer och etablerat sig som branschledande inom beslag- och interiörprodukter för såväl det egna hemmet som den offentliga miljön. Efter över 50 års verksamhet inom familjen tar nu ägarna det strategiska steget att möjliggöra för bolaget att växa och bredda sin affär.

”Det har varit en enastående resa, och vi är stolta över vad vi har uppnått med Beslag Design. För att fortsätta utveckla bolaget ser vi positivt på att överlåta det till Salix Hem & Beslag, som är en del av Salix Group – en långsiktig och professionell ägare”, säger Hans Bergström, som drivit och ägt Beslag Design tillsammans med sin bror Björn Bergström sen företaget grundades av deras far 1972.

Genom att bli en del av Salix Hem & Beslag, och integreras i en bredare verksamhetskontext med kompetenta individer och djupgående affärsinsikter, positionerar sig Beslag Design för betydande möjligheter att ytterligare utveckla och marknadsföra innovativa och efterfrågade beslag och inredningsdetaljer. Beslag Design kommer fortsatt prioritera att vara en attraktiv och tillförlitlig partner för sina kunder, samtidigt som de siktar på att utvecklas och växa för att stärka sin marknadsposition.

”Vi är glada och stolta över det arbete som har lagts ned under årens lopp för att forma Beslag Design till det starka och attraktiva företag det är idag,” säger Pontus Eklind, VD på Beslag Design. ”Genom att gå samman blir vi ännu starkare och bättre rustade för fortsatt tillväxt. Salix Group har en imponerande portfölj av bolag och starka varumärken både inom vår bransch och närliggande områden. Det känns som en perfekt matchning för Beslag Design. Dessutom delar Salix Group vår långsiktiga syn och har visat sig vara en positiv kraft för flera välskötta företag inom industrin. Såklart kommer vi fortsätta fokusera på våra kunder och erbjuda högkvalitativa inredningsprodukter med elegans i varje detalj.”

”Vi är oerhört glada över att välkomna Beslag Design till vår koncern. Beslag Design är ett välskött familjeföretag med hög kundlojalitet och lång historik av kvalitet och lönsamhet. Vi ser fram emot att bidra till Beslag Designs fortsatta tillväxt”, säger Fredrick Sylva, CEO Salix Hem & Beslag.

Tillträdet sker den 29 februari 2024.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Fredrick Sylva, CEO Salix Hem och Beslag AB, +46 70 558 46 23, fredrick.sylva@habo.com
Pontus Eklind, VD Beslag Design AB, +46 70 816 83 62, pontus.eklind@beslagdesign.se

Om Beslag Design:
Beslag Design är ett branschledande företag inom beslag- och interiörprodukter sedan 1972. Vår affärsidé är enkel – att utveckla och marknadsföra ett innovativt och efterfrågat sortiment av beslag och inredningsdetaljer. Hos oss finns handtagen, beslagen, förvaringen, tillbehören och belysningen för alla rum. Till både hem, butik, kontor, restaurang, och hotell. Beslag Designs kontor och lager ligger i Båstad. Kunderna finns i hela Norden.


Dela inlägget

Les mer

Steg-for-steg-guide: Garderoblys som gjør en forskjell

Steg-for-steg-guide: Garderoblys som gjør en forskjell

Josefine, en av Beslag Designs tidligere ambassadører, belyser hvor viktig det er å tenke fremover når man planlegger sitt hjem. Ved å plassere stikkontakter på strategiske steder allerede når de skisserte husets plantegning, kunne hun senere enkelt installere LED-belysning i garderobene – en detalj som gjorde en enorm forskjell i et område som ellers er skjult fra dagslys.