Monteringsguide for LED-striper med aluminiumsprofiler - Trinn for trinn | Beslag Design
Logg inn
Glemt passord?
Installation og montering av aluminiumsprofiler med LED-striper

Tips og veiledninger

 / 2023-12-04

Installation og montering av aluminiumsprofiler med LED-striper

Skap den perfekte belysningsløsningen med vår monteringsguide for aluminiumsprofiler og LED-striper. Denne guiden hjelper deg med å oppnå jevnt og estetisk tiltalende lys. Til hjem, butikk, kontor, restaurant og hotell.

 
Trinn for trinn

Monteringsguide for aluminiumsprofiler med LED-striper1. VELG LED-STRIPE ELLER LED-PROFIL

Start med å velge den LED-stripen eller eventuell LED-profil som passer best for ditt prosjekt. Beslag Design tilbyr et bredt utvalg av alternativer, inkludert striper med dobbeltsidig tape, forskjellige lysstyrker, diodetettheter og energieffektivitet.


For å sikre både beskyttelse og jevn lysfordeling for din LED-stripe, pleier man å montere den i en passende aluminiumsprofil. Beslag Design har et bredt utvalg av LED-profiler og tilbehør for ulike monteringsbehov. Før du tar ditt valg, er det viktig å forstå forskjellen mellom overflate- og innfelte LED-profiler, samt forskjellen mellom gjennomgående og blindspor – her forklarer vi forskjellene.

 

2. VELG LYDSTYRING OG DIMMER

Hvordan vil du kontrollere lyset ditt? Gi dette en stund med ettertanke og vurder om du foretrekker at lyset skal styres for eksempel mot en dør eller skapdør som åpnes/lukkes, eller gjennom bevegelsessensorer. Legg til en sensor for å muliggjøre automatisk av- og påslåing, enten ved berøring eller bevegelse. Tilpass belysningen din ved å velge en dimmer eller en smart dimmer som gir deg muligheten til å styre lysstyrken via en app på mobiltelefonen.


3. VELG PASSENDE STRØMFORSYNING

For å gi strøm til belysningen din, trenger du en strømforsyning. Velg en transformator som passer den totale wattstyrken på belysningen du har valgt.

Valget av lyskontroll i trinn to påvirker direkte valget av strømforsyning. Den vanligste og mest fleksible løsningen er å velge en dimbar transformator som fungerer med veggdimmere. Våre dimbare Triac er kompatible med nesten alle smarte systemer, inkludert populære alternativer som Plejd.

Hvis du bruker noen av våre berøringsdimmere eller bevegelsessensorer, anbefaler vi vår transformator UltraThin. Hvis du foretrekker å styre lyset med stemmekontroll, en fjernkontroll eller mobiltelefonen din, har vi også strømforsyninger som muliggjør det.


4. TILBEHØR

Ikke glem eventuelle tilbehør som kan være nødvendige for installasjonen, for eksempel forgrenere og skjøtekabler.


 
Monteringsprosess1. MÅL OG MERK

Begynn med å måle den ønskede lengden for belysningen din og merk den tydelig på undersiden av aluminiumsprofilen. Plasser merket slik at det ikke blir synlig når belysningen er montert.2. KAPP MED PRESISJON

Bruk egnede verktøy, som en baufil, for å nøyaktig kappe aluminiumsprofilen og blendingen i henhold til dine merker. Kapp også LED-stripen og vær nøye med å klippe bare ved de spesifikke merkene for å unngå at dioder uten tilkobling slukkes.3. MONTERING AV PROFIL

Prosessen med å sammenføye og montere aluminiumsprofilen kan variere avhengig av hvilken type LED-profil du har valgt. Følg de spesifikke monteringsinstruksjonene for den valgte profilen for å sikre en korrekt installasjon. Se vår trinn-for-trinn guide for LED-profil Apex.


 
Monteringsprosess1. MÅL OG MERK

Begynn med å måle den ønskede lengden for belysningen din og merk den tydelig på undersiden av aluminiumsprofilen. Plasser merket slik at det ikke blir synlig når belysningen er montert.2. KAPP MED PRESISJON

Bruk egnede verktøy, som en baufil, for å nøyaktig kappe aluminiumsprofilen og blendingen i henhold til dine merker. Kapp også LED-stripen og vær nøye med å klippe bare ved de spesifikke merkene for å unngå at dioder uten tilkobling slukkes.3. MONTERING AV PROFIL

Prosessen med å sammenføye og montere aluminiumsprofilen kan variere avhengig av hvilken type LED-profil du har valgt. Følg de spesifikke monteringsinstruksjonene for den valgte profilen for å sikre en korrekt installasjon. Se vår trinn-for-trinn guide for LED-profil Apex.


Hva du bør vurdere ved valg av aluminiumsprofil

Det er viktig å forstå forskjellen mellom overflate- og innfelte LED-profiler, samt forskjellen mellom gjennomgående og blindspor – her forklarer vi forskjellene.OVERFLATE-LED-PROFILER

Disse profilene monteres direkte på overflaten uten behov for spor. De kan festes med medfølgende 3M-teip, skruer eller smarte klips, avhengig av den valgte LED-profilen. Noen eksempler på våre overflate-LED-profiler inkluderer LD8104, Twig XA og Blade.INFELTE LED-PROFILER

Disse profilene er ment for montering i spesielt freste spor på den valgte overflaten. Fordelen med innfelte profiler er at de smelter harmonisk inn i materialet de er montert på. De fleste innfelte profiler har en enkel klikkmontering som gjør at de kan plasseres i sporet uten behov for skruer eller lim. Eksempler på våre innfelte profiler inkluderer LD8104, Apex og Miss.
 

GJENNOMGÅENDE SPOR

Disse sporene strekker seg fra den ene siden av materialet til den andre uten avbrudd. Gjennomgående spor krever ikke endestykker for å avslutte profilen rundt endene, noe som ofte oppstår ved bruk av blindspor.BLINDSPOR

Blindspor strekker seg ikke over hele materialet, men kan starte og avslutte på ønskede steder. For eksempel, 50 mm fra bunnen og 50 mm fra toppen av et skap. Når du bruker blindspor, kan det være hensiktsmessig å bruke endestykker for å lage en elegant avslutning på profilen og skjule de avrundede endene på det freste sporet.

For å sikre nøyaktig fresing av sporene, anbefaler vi å bruke en overfres eller lignende verktøy for å få en presis og pen spor. Dette trinnet er spesielt viktig for å sikre at profilen festes på en solid og pen måte.RETT ELLER VINKLET PROFIL

Når du velger aluminiumsprofil, er det også viktig å tenke på hvordan du vil at lyset skal rettes. Hvis du vil at lyset skal rettes mot et bestemt område, for eksempel et kjøkkenskap eller klær i garderoben, anbefaler vi at du velger en vinklet LED-profil. Eksempler på vinklede profiler inkluderer Blade og 8112. Hvis du derimot foretrekker en rett lyskilde, er det flere alternativer å velge mellom, som Apex og Miss.
 

Dela inlägget

Les mer

Detaljer som fullender badet – Oppdag våre nyheter

Detaljer som fullender badet – Oppdag våre nyheter

Beslag Designs serie Base kombinerer funksjonalitet med design for å skape en enhetlig estetikk på badet. Utforsk vårt brede utvalg av moderne og selvklebende baderomstilbehør som nå suppleres med spennende nye produkter. Alle designet for å komplementere hverandre og skape en enhetlig stil på badet.
Unikt plassbygget kjøkken fra Lergöken

Unikt plassbygget kjøkken fra Lergöken

Det finnes kjøkken, og så finnes det kjøkken som tar pusten fra deg med sine nøye gjennomtenkte detaljer og tidløse eleganse. Her er et slikt kjøkken – unikt plassbygget fra Lergöken. De elegante knottene og belysningen både inne i og utenfor glasskapene er bare noen eksempler på de omhyggelig gjennomtenkte detaljene i dette kjøkkenet.