Møt vår nye direktør – Pontus Eklind | Beslag Design
Logg inn
Glemt passord?
Møt vår nye direktør – Pontus Eklind

Bli kjent med oss

 / 2023-08-21

Møt vår nye direktør – Pontus Eklind

I övergången mellan förändring och tradition presenterar Beslag Design stolt sin nya VD, Pontus Eklind. Med en gedigen bakgrund från Tapwell och med en tydlig vision för framtiden, är han nu redo att leda Beslag Design framåt. Vi satte oss ner med honom för att prata om hans resa, ambitioner och hur han ser på Beslag Designs kommande kapitel.


Hej Pontus, välkommen till Beslag Design. Berätta kort om dig själv.

– Hej! Jag bor i Lund tillsammans med min fru och våra två barn, 7 och 12 år. Jag är född och uppvuxen i Jönköping där jag har två vuxna barn 25 och 27. Senaste tillskottet i familjen är lilla Bonnie som min dotter födde i december 2022. Jag är en aktiv person som gillar att resa, träna och umgås med familjen. Reser gärna med upplevelsen i centrum och har besökt allt från Serengetis oändliga slätter med lejon och giraffer till Balis rika inland med danser och kultur. Har surfat i Costa Rica men älskar också storstäder och har spatserat i städer som Rom, Sydney och Hongkong. Älskar att möta nya människor och att upptäcka nya platser och spännande miljöer. Ser resandet som ett ständigt lärande.

Du kommer senast från en position som VD på Tapwell. Hur tror du att den erfarenheten kommer att påverka ditt ledarskap här på Beslag Design?
– Tapwell är också ett mycket framgångsrikt bolag där vi under min tid jobbade mycket med att stärka samarbetena både internt och externt. Jag bidrog till att bygga ett lag med stark sammanhållning och en vinnarmentalitet där vi arbetade sida vid sida. Vi formgav vackra produkter för kök och badrum men vi skapade också tydliga affärs- och säljstrategier som var mycket lyckosamma. Den enorma tillväxtresan tror jag har förstärkt mina ledaregenskaper som bygger på engagemang, tydlighet, respekt och att man gör saker tillsammans.

Hur ser du på Beslag Designs position i branschen just nu och vilka är dina största visioner för företaget de kommande åren?
– Beslag Design har en ledande position för beslag- och interiörprodukter till hemmen i Sverige. Man har lyckats bygga starka långsiktiga relationer med både kunder, leverantörer och andra parter. Dessutom har man lyckats mycket bra med produktsortiment och varit tidiga på inredningstrender och ytor på beslag och detaljer. Jag tror vi har enorma möjligheter att skapa mer kompletta sortiment med bredare produktgrupper som kan ge våra kunder ännu mer harmoniserade hem och andra miljöer. Det ger oss också ett större utrymme i varje kunds affär vilket ger oss stora möjligheter till stark finansiell tillväxt. Jag ser också en stor potential i att bredda oss geografiskt. I vår allt mer globaliserade värld finns det stora möjligheter att förse fler länder med våra fina kvalitetsprodukter.

Vilka ser du som de största utmaningarna för Beslag Design framöver, och hur tänker du tackla dem?
– Tack vare bolagets långa historia och långsiktiga ägare ser jag mycket positivt på framtiden. Dock är omvärldsläget utmanande i många branscher men så länge vi gör vackra produkter som människor kan känna sig stolta över att ha i sina hem så finns alla möjligheter att fortsatt skapa tillväxt. Vi kommer noga analysera de eventuella svängningar som kommer i konjunkturen men vi ska omgående intensifiera vårt arbete med att finna nya affärsmöjligheter såväl i Sverige som utomlands. Vi kommer också se över vårt sortiment och finna nya produktgrupper som kan bredda vår affär.

Hur skulle du beskriva din ledarskapsfilosofi och vilken typ av företagskultur strävar du efter att skapa?
– Min filosofi bygger på att det man tränar på blir man duktig på. Jag har jobbat i badrums- hus- och köksbranschen sedan 1993. Det är en bransch som har förändrats mycket och blivit alltmer spännande och intressant, särskilt ur ett kundperspektiv. För utan kunder så har vi inget existensberättigande. Så min grundfilosofi utgår från att finna ”Why” och sedan skapa en stark känsla av samhörighet där varje medarbetare förstår vikten av vad vi gör varje dag för de många människorna, som skall använda våra vackert förädlade produkter.

För mig är det viktigt att man gör saker tillsammans så mitt ledarskap går ut på lagarbete och lojalitet mot varandra. Tydlighet och prestigelöshet är andra tydliga filosofier jag jobbar med. Jag vill skapa en miljö där alla vill vinna och känner sig hörda och inte försvinner i hierarkiska organisationsträd. Jag vill att alla skall vilja jobba hårt, men ha kul under tiden. Kulturen skall bygga på vinnande laganda och entusiasm.

Mina principer bygger sammanfattningsvis på; laglojalitet, glädje, engagemang och framåtanda.

Nu när du tar steget in i rollen som VD för Beslag Design, finns det något personligt mål eller ambition du skulle vilja dela med oss?
– Jag ser livet som ständigt lärande så jag ser verkligen fram emot att få jobba tillsammans med ägare, styrelsen och alla medarbetarna. Att lära känna alla och få oss som lag att nå våra egna höga och utmanande mål kommer vara min ambition. Ambitionen att få sätta höga mål, nå dem och se människor växa och älska sitt jobb är svårdefinierbart men man brukar känna när det händer. Dit ska vi.

Dela inlägget

Les mer

Steg-for-steg-guide: Garderoblys som gjør en forskjell

Steg-for-steg-guide: Garderoblys som gjør en forskjell

Josefine, en av Beslag Designs tidligere ambassadører, belyser hvor viktig det er å tenke fremover når man planlegger sitt hjem. Ved å plassere stikkontakter på strategiske steder allerede når de skisserte husets plantegning, kunne hun senere enkelt installere LED-belysning i garderobene – en detalj som gjorde en enorm forskjell i et område som ellers er skjult fra dagslys.